Ett stulet liv

Tillbaka

Ett stulet liv

Författare: Jaycee Dugard
Titel: Ett stulet liv
Översättare: Lars Ahlström
Genre: Sann historia
ISBN: 978-91-87319-12-9
Antal sidor: 272
Utgivningsdag: 2013-02-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Kidnappad som elvaåring, hållen i fångenskap i arton år. Jaycee Dugards ungdom stals.

Jaycee Dugard kidnappades på väg till skolbussen i juni 1991, inom synhåll från hemmet i South Lake Tahoe i Kalifornien. Bortförandet skedde mitt framför ögonen på hennes styvfar som förtvivlat försökte cykla ifatt bilen av grå sedanmodell som Jaycee tvingats in i.
Detta var den mardrömslika inledningen på ett försvinnande och en gåta som skulle som skulle förbli olöst i 18 år. I augusti 2009 klev Jaycee Dugard och hennes döttrar tillsammans med en man vid namn Phillip Craig Garrido in på kontoret hos en övervakare i Kalifornien. Deras underliga beteende väckte misstankar, som så småningom ledde fram till det ofattbara avslöjandet: att det var den sedan 18 år försvunna Jaycee Dugard som dykt upp på kontoret. Det visade sig att Jaycee bodde med sina barn, som hon fött i fångenskap, i skjul och tält i en inhägnad del av Garridos bakgård.

Jaycee Dugards egen historia, som hon skriver själv, liknar en sorts ond, modern folksaga – det fasansfulla är dock att den är alldeles sann. Boken har legat etta på både den engelska och den amerikanska bestsellerlistan och sålts till ett tjugotal länder.

Sagt om boken:
”Den måste läsas eftersom den också måste bli skriven”
Corren

Om författaren
Jaycee Dugard

Böcker av författaren