Ers Majestäts Olycklige Kurt

Tillbaka

Ers Majestäts Olycklige Kurt

Författare: Lena Ebervall & Per Samuelson
Titel: Ers Majestäts Olycklige Kurt
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86067-02-1
Antal sidor: 464
Utgivningsdag: 2009-06-17

Ladda ner omslag

Den fullständigt osannolika sannsagan om Kurt Haijby!

Året är 1938. Genom ett grönskande landskap susar en amerikansk lyxbil fram i hög fart. Bakom ratten sitter restaurangdirektör Kurt Haijby, på väg mot sin senaste investering, slottet Trystorp i Närke. Han gläder sig åt att äntligen kunna förverkliga sina drömmar; allt har blivit möjligt tack vare de generösa utbetalningarna från hovet.

Vad ingen vet är att Kurt har ett förbjudet förhållande med kungen, Gustaf V, och att det är denna relation som tillåter honom att leva i lyx. Och inte ens Kurt själv förstår vilket ont blod hela historien väcker i maktens korridorer. Rädslan för att den fruktansvärda hemligheten skall läcka ut är stor. Sin värsta fiende har Kurt Haijby i den mäktige överståthållaren, vars intrigspel efter ett par decennier slutligen får honom på fall: på 1950-talet åtalas Haijby för utpressning och hans öde är därmed beseglat.

Vem var då denne Kurt Haijby, som fått ge namn åt en av de största skandalerna i Sverige på 1900-talet? Han var en enkel Söderkis som dock var förutbestämd att leva ett dramatiskt och äventyrligt liv, med de mest högtflygande mål och med en förunderlig förmåga att dupera alla, inte minst sig själv. Han lyckades charma sig in i de allra förnämaste kretsarna och fick för en tid leva ett förtrollat liv. Allt skulle bli honom givet. Och allt skulle tagas från honom igen.

”M M M M M” (högsta betyg=mästerlig)
MåBra

”Underhållande och färgrik bok. En pageturner”
Expressen

”En riktig bladvändare om en tid så nära och ändå så långt bort, om ett Sverige som stinker av vänskapskorruption, människoförakt och maktlystnad. … så smart och spännande att boken inte går att släppa. … Paret Ebervall och Samuelson lyckas mejsla fram människan Haijby.”
Nerikes Allehanda

”Högst läsvärd … Läsaren hålls på sträckbänken genom hela framställningen.”
BTJ-häftet

”En oerhört spännande bok … en berättelse som går utanpå det mesta. Ers Majestäts Olycklige Kurt blir en bestseller!”
Smålands-Tidningen

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson Ladda ner pressbild
Lena Ebervall & Per Samuelson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren