Engagemang

Tillbaka

Engagemang

Författare: Per Grankvist
Titel: Engagemang
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-7579-158-6
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 2015-12-16

Ladda ner omslag

Medlemstalen i många organisationer minskar, partierna tappar medlemmar och många brinner inte för sitt jobb på samma sätt som de gjorde förr. Samtidigt ser vi gång på gång att folk verkar redo att hjälpa till när det verkligen gäller, bjuder in till demonstrationer på Facebook eller har en helt annan energi när det gäller vissa projekt på jobbet.

I den omarbetade och uppdaterade pocketutgåvan av kritikerrosade Engagemang undersöker samtidsanalytikern Per Grankvist hur personligt, politiskt och professionellt engagemang uppstår nuförtiden. I boken ges svaren på hur man kan få andra att börja engagera sig, i föreningar, partier eller på arbetet.

Per Grankvist har kallats en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell då han på samma sätt använder sig av oväntade perspektiv för att sätta kända fenomen i ett nytt ljus. Här blandas berättelser om våra folkrörelsers historia och samtida exempel från svenskarnas engagemang för flyktingarna från Syrien, med populärkulturella referenser och statsvetenskapliga teorier på ett sätt som ger oväntade och (ofta underhållande) perspektiv.

Sagt om boken
”En av årets mest tänkvärda böcker”
Dagens Nyheter

”Boken är omfattande, men det finns egentligen ingenting som skulle kunna skalas bort. Från att till en början vara lite skeptisk, är jag efter läsningen mycket imponerad över det arbete Grankvist lagt ned – och mycket nöjd med att ha fått med mig så många intressanta tanketrådar.”
Dagensbok.com

”Engagemang är en bok jag önskar ska läsas av alla, vara kurslitteratur i skolan, för genom den lär vi känna vår historia, lär känna oss själva lite bättre och kanske känner vi att vi är del av ett sammanhang. ”
Kulturbloggen

 

Om författaren
Fotograf: Anna Hållams Ladda ner pressbild
Per Grankvist

Läs mer om författaren

Böcker av författaren