En ung naken kvinna

Tillbaka

En ung naken kvinna

Författare: Arja Saijonmaa
Titel: En ung naken kvinna
Genre: Självbiografisk roman
ISBN: 978-91-86969-53-0
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 2012-08-22

Ladda ner omslag

Vackert och övertygande om musikens och kärlekens kraft!

Ett år. En man. Och en kvinna.
Året är 1972. Mannen är den grekiske kompositören och världsstjärnan Mikis Theodorakis, kvinnan är Arja Saijonmaa. Det är en tid präglad av ideologi, politisk musik och frihetskamp.

Mikis lever i exil efter en svår bakgrund som politisk fånge i Grekland och brinner för musiken som ska befria människorna. Under en konsert i Helsingfors upptäcker han den finska sångerskan och till publikens stora häpnad förkunnar han att hon ska följa med på världsturné. Den unga Arja tar nu steget ut i det okända, och ställs inför den grekiska manskulturen, starka personligheter – och sina egna känslor för Mikis.

I denna levande historia berättar Arja om det år hon mötte mannen som skulle förändra både hennes karriär och hennes livsfilosofi. En ung naken kvinna – mitt grekiska drama är en öppen, humoristisk och personlig skildring om att finna sin väg i livet och att våga leva ut sin dröm.

Sagt om boken:
”Saijonmaa har ett vackert, flytande språk, kryddat med citat ur sångtexter och hon berättar övertygande om vad musiken betyder för henne.”
Gotlands Tidningar

En ung naken kvinna är ett tidsdokument som med öppen famn fångar känslor, kärlek, kval”
M-magasin

Om författaren
Ladda ner pressbild
Arja Saijonmaa

Läs mer om författaren

Böcker av författaren