En man med litet ansikte

Tillbaka

En man med litet ansikte

Författare: Helene Tursten
Titel: En man med litet ansikte
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-9185625-42-0
Antal sidor: 350
Utgivningsdag: 2008-03-12

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Av författaren till succén ”Tatuerad Torso”

Belönad med guldpocket i kategorin årets mest sålda svenska deckare på det årliga Pocketpartyt 2009.

”Helene Tursten är en säker, stilmedveten och pålitlig deckarförfattare. …Tät och väl sammanhållen intrig. …välskriven, engagerande och viktig.”
Bengt Petersen, Kristianstadsbladet

De två poliserna utanför gatuköket tror knappt sina ögon. Rakt mot dem kommer den nyss efterlysta BMW:n i rasande fart. De tar upp jakten och blir vittne till hur bilen mejar ner en fotgängare. Polisen sätter in alla resurser och får upp ett spår som leder till en mörk gammal jordkällare och ett makabert fynd.
Jakten på en ung flickas mördare för kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor in i en värld av iskallt människoförakt. Man handlar med kroppar, och ett liv saknar helt värde.
Verksamheten bedrivs där polisen minst anar det och har förgreningar i hela Europa.
Hemma försöker Irene få vardagslivet att fungera. Tvillingdöttrarna Jenny och Katarina är redo att ta steget ut i vuxenvärlden. Irenes mamma har vacklande hälsa och är ständigt ett dåligt samvete. Att Irenes man Krister är deltidssjukskriven från sitt kökschefsjobb blir nästan en lättnad för henne – men vad händer när inte han orkar dra hela lasset längre?
Samtidigt ägnar Irene dagarna åt att bekämpa grov internationell kriminalitet – och nu verkar det som om en av traffi ckingvärldens mest hänsynslösa hallickar befinner sig i Göteborg.

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson
Helene Tursten

Läs mer om författaren

Böcker av författaren