Emmy Moréns dubbla liv

Tillbaka

Emmy Moréns dubbla liv

Författare: Barbara Voors
Titel: Emmy Moréns dubbla liv
Genre: Ungdomsroman
ISBN: 978-91-86675-14-1
Antal sidor: 144
Utgivningsdag: 2011-02-23

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”En fantastiskt fin berättelse; finstämd och klok.”
UNT

Allt är minst sagt rörigt för den 16 åriga Emmy Morén. Föräldrarna har just skilt sig och hon bor med sin ultrafeminist till storasyster och martyr till pappa. Emmys mamma har flytt fältet för att förverkliga sig själv. Kvar är en splittrad familj som äter med plastbestick – de bra dagarna. Och så är det ju det där med den stora kärleken också, som hon bara går runt och väntar på.
Mitt i tristessen googlar Emmy på sitt namn och finner en 29-årig skådespelerska. Hon tar kontakt, och de inleder en intensiv brevväxling där de båda vågar lämna ut sina innersta känslor. Men snart börjar den unga Emmy undra: Kan man skriva till den blivande versionen av sig själv?

Emmy Moréns dubbla liv är en hisnande och kittlande brevroman om hur vi formas som människor. Tänk att få träffa en äldre version av dig själv som har ”facit” till alla svåra val du ställs inför, som kan lova att den där första kärlekens smärta faktiskt går över, som kan berätta att allt faktiskt kommer att bli bra och som lyssnar när du behöver det som mest …

Sagt om boken:
”Skickligt håller Voors spänningen vid liv. Samtidigt som hon låter oss följa en vanlig tonårshistoria finns en gnagande oro som undertext.”
SvD

”Det är väl genomfört, det är spännande, Voors skapar en snygg balans mellan diskbänken, hårddisken och moraldiskussioner. Läs den.”
Expressen

”Barbara Voors lyckas fånga vardagsdrmatiken.”
GP

Om författaren
Fotograf: Sandra Qvist
Barbara Voors

Läs mer om författaren

Böcker av författaren