Elefantskötarnas barn

Tillbaka

Elefantskötarnas barn

Författare: Peter Høeg
Titel: Elefantskötarnas barn
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-61-5
Antal sidor: 368
Utgivningsdag: 2011-08-24

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Författaren till ”Frökens Smillas känsla för snö” är tillbaka!

I Elefantskötarnas barn får vi möta den fjortonåriga Peter och hans syskon Tilte och Hans som bor i en prästgård på Finö. Tillsammans med sin hund, Basker III, ger de sig ut för att söka vad som har hänt deras försvunna föräldrar.

Men eftersom deras familj inte riktigt är som andra finns flera som vill ha ett ord med i saken, inte minst de sociala myndigheterna. De tre barnen flyr från beslutsfattare, sekter och kriminella grupper för att ta reda på vad som har hänt deras försvunna föräldrar.

Peter Høegs stora internationella genombrott kom med Fröken Smillas känsla för snö, som även filmatiserats. Nu är han tillbaka med en omvälvande äventyrsroman full av excentriska personligheter, bondslughet och humor. Men Elefantskötarnas barn går också att läsa som en utvecklingsroman med den ständigt närvarande frågan: Är det någonsin för sent att få en lycklig barndom?

”Peter Høegs nya roman är genuint rolig. Den språkliga subtiliteten och uppfinningsrike­domen gör ’Elefantskötarnas barn’ till en härlig läsupplevelse.”
Jan Arnald, Dagens Nyheter

”En Høegtid för läsaren”
Borås Tidning

”Jag ler. Flera gånger. Det händer också att jag skrattar, lågmält.”
Sydsvenskan

”En underbar saga för vuxna”
Kristianstadsbladet

Om författaren
Böcker av författaren