Eld

Tillbaka

Eld

Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Titel: Eld
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86969-83-7
Antal sidor:
Utgivningsdag: 2013-03-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Jag har hållit andan av spänning, ropat rakt ut i luften: ’Fy fan vad bra!’ Jag kan inte minnas att det någonsin hänt förut.” Svenska Dagbladet

De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.
Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Eld är andra delen i Engelsforstrilogin. Den första boken, Cirkeln, blev en stor succé bland både kritiker och läsare i Sverige. Trilogin är såld till ett tjugotal länder.

Sagt om boken:
”Har svår abstinens inför nästa.”
Helsingborgs Dagblad

”Jag slukade den nya tegelstenens 633 sidor över en helg.”
Sydsvenskan

Eld är helt enkelt underbar och en mycket värdig uppföljare till Cirkeln. Jag längtar så mycket efter den sista delen nu.”
Kuriren

”I en alkemisk formel som skapar guld av högsta karat.”
Jonas Thente, Aftonbladet

Eld är, precis som föregångaren Cirkeln, ett gediget hantverk. Världsbygget känns inte ett dugg konstruerat och plötsligt har jag sträckläst en bok på 634 sidor.”
Folkbladet

”Den dröjer sig kvar. Lever i min verkliga vardag, får mig att fundera över de kvarvarande Cirkel-tjejernas framtid som om vore de verkliga.”
Kristianstadsbladet

 

Om författaren
Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Läs mer om författaren

Böcker av författaren