Edens bakgård

Tillbaka

Edens bakgård

Författare: P C Jersild
Titel: Edens bakgård
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-50-7
Antal sidor: 320
Utgivningsdag: 2010-07-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En ny roman från den mästerlige P C Jersild!

Den bostadslöse Roland Rajamäki har hankat sig fram genom att trolla på firmafester men har inte riktigt hittat sin plats i livet. När den ende som står honom nära, schäfern Busen, blir stulen rämnar tillvaron och han sjunker allt djupare ner i missbruk och uppgivenhet. Men när Roland får ett erbjudande han inte kan tacka nej till, att jobba svart som nattvakt på ett kontor, börjar de mest märkliga saker hända. Inlåst på kontoret som officiellt är en privat arbetsförmedling märker han så småningom att företaget sysslar med något helt annat.

Med tredimensionella simuleringar av alltifrån rymdfärder och safariresor till pedofili och lustmord försöker företaget locka kunder till sitt ”upplevelsecentrum”. Då lågkonjunkturen drabbar firman föds en ny och revolutionerande idé: verksamheten ombildas till en kyrka, som med hjälp av samma virtual reality-teknik kan erbjuda frälsning, ett besök i himlen eller en åktur ner i helvetet, allt under trosfrihetens täckmantel.

Edens bakgård är en typisk Jersild-roman där realism blandas med fantasteri. Det är också en sondering av det mänskliga psyket, skriven med en uppsluppen och samtidigt bister humor.

Sagt om boken:
”Jersilds förmåga att med små medel förmedla det skeva i tillvaron och männi¬skans kamp med sig själv är fenomenal.”
Ann Heberlein, Sydsvenskan

”Skickligt skildrad dystopi.”
Norrländska socialdemokraten

”’Edens bakgård’ är en svart saga berättad av en mästare.”
Gotlands Tidningar

”Visar på nytt att han är en våra mest framstående författare då det gäller att på en och samma gång vara realistiskt trovärdig, underhållande och svidande samtidskriker. Edens bakgård är en angelägen roman”
Ystad Allehanda

”PC Jersilds nya roman är ett intressant debattinlägg.”
Upsala Nya Tidning

Om författaren
P C Jersild

Böcker av författaren