Dynastier – världens mäktigaste familjeföretag

Tillbaka

Dynastier – världens mäktigaste familjeföretag

Författare: David S. Landes
Titel: Dynastier – världens mäktigaste familjeföretag
Översättare: Cleas-Göran Jönsson
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-85625-74-1
Antal sidor: 368
Utgivningsdag: 2008-05-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Mr Landes skriver med schwung och glöd.” Wall Street Journal

Rotschild, Rockefeller och Toyoda>/b> är några exempel på bankirer, råvarumagnater och bilpionjärer som lagt grunden för familjeföretag som skapat historia. Andra exempel är Baring, Renault, Guggenheim och Ford. Alla dessa grundare var egensinniga och färgstarka personer runt vilka det spunnits en rik flora av anekdoter.

Familjeföretagen har ofta förbisetts av historikerna, men många av dem har spelat en central roll för finansväsendets och industrins framväxt. Många har rötter som går flera hundra år tillbaka i tiden och har, på ett eller annat sätt, hela tiden styrts av en och samma familj.

David S. Landes menar att familjer som styrt företag i tre generationer är att betrakta som dynastier. Han sätter in dem i ett större historiskt sammanhang och analyserar faktorerna bakom deras framgångar. Insiktsfullt och roande skildrar han också dynastibyggarnas fördelaktiga och mindre fördelaktiga sidor.

”Bokens styrka ligger dels i Landes förmåga att roligt och medryckande levandegöra ekonomisk historia, dels i hans enormt rika kunskaper.”
Tidningen Chef

Om författaren
David S. Landes

Läs mer om författaren

Böcker av författaren