Dubbla slag

Tillbaka

Dubbla slag

Författare: Malin Persson Giolito
Titel: Dubbla slag
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86067-38-0
Antal sidor: 380
Utgivningsdag: 2009-02-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Det fanns en tid då Hanna inte behövde anstränga sig, när hon var en uppåtgående stjärna, en ung lovande advokat med toppbetyg från alla skolor och universitet. Drömjobbet fick hon utan att ens söka det. Då gick karriären som på räls och hon kunde njuta av utsikten från sitt stora tjusiga kontor. Men det tog slut, någonstans i samband med att hon fick barn.

Bara en enda stund mamma, säger hennes yngsta dotter när hon lämnar henne på dagis, men sådana stunder har inte Hanna. Hon har fullt upp med att hinna med sin äldsta dotters skoluppvisning, begära uppskov i sina domstolsprocesser och någon gång gå till mödravårdscentralen. Visst försöker hon ställa upp, alla tider på dygnet, ändå sitter hon nu på sitt lilla kontor med sin stora mage och funderar på om hon verkligen behövs på byrån?

Men John, den excentriske delägaren, tycks trots allt behöva henne och verkar känna att hon är den enda han kan lita på. Frågan är om hon kan lita på honom? När John plötsligt blir sjukskriven och ber Hanna att ta hand om en akt med viktiga papper åt honom förstår hon att allt kanske inte går rätt till.

Malin Persson Giolito debuterar med en smart, underhållande och välskriven roman om Hanna som utsätts för en hård verklighet på den välrenommerade advokatbyrån samtidigt som hon dessutom ska vara en engagerad mamma som har koll på familjens tillvaro.

Underhållande och rolig.”
Nerikes Allehanda

”Det här är skarpt och genomarbetat om konststycket att (tillåtas) vara både framgångsrik och mamma samtidigt.”
Hennes

Dubbla slag kan läsas som ett lite beskt piller som sakligt och krasst slår fast att man inte kan få allt samtidigt. Och det är något som behöver sägas oftare.”
Expressen

Om författaren
Malin Persson Giolito

Läs mer om författaren

Böcker av författaren