Donatorn

Tillbaka

Donatorn

Författare: Harlan Coben
Titel: Donatorn
Översättare: Helena Sjöstrand Svenn och Gösta Svenn
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86969-24-0
Antal sidor: 336
Utgivningsdag: 2015-09-16

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Myron Bolitar blir en dag uppsökt av en gammal flickvän, och det hon berättar får honom helt att tappa fotfästet. Emily Downing säger att han är pappa … till en trettonårig pojke som är döende. Jeremy – frukten av en natts älskog innan Emily gifte sig med en annan man – behöver en benmärgstransplantation. Från en donator som är spårlöst försvunnen.

Knockad av dessa nyheter ger sig Myron huvudstupa ut i jakten efter den saknade donatorn. Men att hitta honom medför avslöjandet av ett mörkt mysterium som inbegriper en trasig familj, ett brutalt kidnappingsdrama och FBI. Någonstans i den smutsiga härvan finns donatorn.
När tvivlen om vem som egentligen är far till Jeremy växer, försvinner ett barn och det utlöser en kedjereaktion av hjärtslitande sanningar och skrämmande avslöjanden.

Harlan Coben har skrivit en överraskande – och djupt personlig – spänningsroman. Donatorn är den sjunde delen i serien om sportagenten Myron Bolitar.

Sagt om boken
”En riktig bladvändare. Både spännande och ofta överraskande rolig.”
People

”Rapp handling, omväxlande både ömsint och rolig … Coben är en begåvad historieberättare.”
The Denver Post

”Förbered er på att gråta floder. Älskvärd och omåttligt sympatisk … Författarens deckare är välkonstruerade, finurliga och snyggt paketerade med en välskriven handling.”
USA Today

”En toppenbra roman … Cobens professionalism genomsyrar vartenda stycke i boken.”
Boston Globe

”Donatorn är en fullträff.”
The Orlando Sentinel

”Härligt mustig … Hjärtat i romanen är, som alltid, den ofullkomlige men oändligt intagande, tillgänglige karaktären Myron Bolitar – en Don Quijote komplett med knästöd och mobiltelefon, redo att ta sig an världens problem.”
Publishers Weekly

”Frisk, koncentrerad prosa, en slagfärdig men ridderlig hjälte, och en livlig handling gör den här boken oumbärlig i de flesta bokhyllor.”
Library Journal

”En deckare med gnista som glöder genom hela boken … snabbfotad … Cobens Bolitar är inte helt olik Robert B. Parkers Spenser … men Bolitar är känsligare och mer sympatisk. Dessutom roligare … Ett toppenbra jobb.”
San Jose Mercury News

”Mycket underhållande … Coben griper tag om hjärtat och skakar om en med en handling som har så många lager att det kan få en lök att ge upp och gå hem.”
Rocky Mountain News (Denver)

”Tar stryptag på dig och vägrar att släppa taget … Mycket, mycket bra.”
Washington Times

”En av de mest kreativa historieberättarna i sitt slag … Myron besegrar lätt de flesta tuffa grabbar.”
Kirkus Reviews

”Raymond Chandler möter Bridget Jones … en konstant och tilltagande njutning … påminner oss om att sårbarhet och styrka uppträder i många skepnader.”
Chicago Tribune

Om författaren
Fotograf: Beatrice le Grand Ladda ner pressbild
Böcker av författaren