Dödens pendel

Tillbaka

Dödens pendel

Författare: Jonas Moström
Titel: Dödens pendel
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-85625-61-1
Antal sidor: 336
Utgivningsdag: 2008-02-13

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Historien är tät, språket rappt och det går knappt att lägga ifrån sig boken”

Östersunds-Posten

När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna.

När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen.
Går en seriemördare lös i staden?

Dödens pendel är Jonas Moströms debut och en rapp och spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig.

”En övertygande debut. Poliskollektivet är ledigt skissat, huvudpersonerna har karaktär och dialogen är otvungen, ibland till och med rolig.”
Dagens Nyheter

”Få, om ens någon av alla debutanter jag läst i år, skriver dialoger lika rappt och äkta. Han upprätthåller spänningen boken igenom med en långsamt stegrad intensitet.”
Borås Tidning

”Moström har hittat rätt ton, hans personer är trovärdiga, miljöerna, alltså Sundsvall med omnejd, väl beskrivna och berättelsen har både spänning och liv.”
Dagbladet

Dödens pendel är väl värd att rekommendera. En av bokens verkliga styrkor är att man bryr sig om karaktärerna. Inte bara Jensen och Axberg utan också för en gångs skull mördaren är psykologiskt underbyggda och hänger logiskt ihop. Inte heller drivet, flytet, strukturen eller språket lämnar mycket övrigt att önska.”
Nerikes Allehanda