Död i skugga

Tillbaka

Död i skugga

Författare: Anne Holt
Titel: Död i skugga
Översättare: Margareta Järnebrand
ISBN: 978-91-87319-70-9
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2013-10-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Fredagen den 22 juli 2011 lamslås den norska huvudstaden av ett terrordåd. Samtidigt genomlever Jon och Ellen Mohr en privat katastrof: deras åttaårige son dör i en tragisk olycka i familjens vardagsrum. Bara den unge polisen Henrik Holme fattar misstankar om att allt inte står rätt till i det välmående hemmet i ett av Oslo bästa bostadsområden. Utan erfarenhet men med stor viljestyrka och engagemang lyckas han dra in kriminalpsykologen Inger Johanne Vik i utredningen om Sanders död.

I skuggan av det stora trauma som drabbat landet försöker de omaka parhästarna nysta upp en familjs allra mörkaste hemligheter. Jakten på sanningen bakom åttaåringens död blir en brutal konfrontation med fördomar och skamkänslor, med lögner och mänsklig förnedring.

Död i skugga är Anne Holts femte bok om Inger Johanne Vik och Yngvar Stubø. Serien är översatt till 25 språk och har sålt i miljoner exemplar över hela världen.

Sagt om boken:

”Död i skugga är den starkaste, mest gripande och drabbande kriminalroman som Anne Holt skrivit på länge och ett utmärkt exempel på hur effektiv kombinationen av krimi och samhällsroman kan bli.” Arbetet

”Denna norska författarinna ger oss en psykologisk kriminalroman, som är spännande och välskriven. Hon är både engagerad och sakkunnig. Anne Holt vet vad hon talar om när hon beskriver våldet mot barn, och om svaghet hos människor.” Dagbladet Sundsvall

Om författaren
Fotograf: Thron Ullberg
Böcker av författaren