Djävulskyssen

Tillbaka

Djävulskyssen

Författare: Unni Lindell
Titel: Djävulskyssen
ISBN: 978-91-87319-73-0
Antal sidor: 432
Utgivningsdag: 2013-11-18

Ladda ner omslag

Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar på tvätten i köpcentret. Och hon har hemliga kärleksaffärer med andra män. En sen kväll i juli går hon ut i växthuset bakom radhuslängan. Morgonen därpå hittas hon död.

Omedelbart finns det två misstänkta gärningsmän: mannen i grannhuset och Vivians exman – pappan till äldste sonen – som länge bråkat med henne om pengar. I sin rädsla att även förlora sin pappa försöker tonårssonen rikta polisens misstankar åt ett annat håll: mot en man som förföljde Vivan i bil samma kväll som hon mördades.

Cato Isaksen, Marian Dahle och deras kollegor har ovanligt många spår att följa upp. Utredningen kring mordet är ett virrvarr av hemligheter, relationer och motiv. Plötsligt känns det som om precis alla i Vivians omgivning har något att dölja…

Unni Lindell är en mästare på att väva täta, skrämmande historier som utspelar sig mitt i en vardag vi kan känna igen oss i. Handlingen drivs ofta framåt i ett hetsigt, nästan febrigt tempo och med en känsla av att den oundvikliga katastrofen närmar sig. Djävulskyssen är inget undantag. Boken klättrade direkt upp till förstaplatsen på topplistorna när den utgavs i Norge.

Sagt om boken:
”Fasansfullt spännande deckare med många förvecklingar och spår som pekar åt alla håll.” Allas

”Varje gång man lägger en bok av Unni Lindell åt sidan, efter att ha läst den, så längtar man efter en ny bok av henne.” Dagbladet Sundsvall

”Unni Lindell väver skrämmande historier som utspelar sig mitt i en vardag vi kan känna igen oss i.” Barometern

Om författaren
Fotograf: Jörn Grönlund
Böcker av författaren