Din heder – roman om hederskultur

Tillbaka

Din heder – roman om hederskultur

Författare: Martin Svensson
Titel: Din heder – roman om hederskultur
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86067-63-2
Antal sidor: 256
Utgivningsdag: 2009-10-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”En mycket stark roman. Läs den här boken, den är viktig.”
Malou von Sivers TV4

När Viktor efter en kort promenad kommer hem till sin lägenhet, upptäcker han att hans balkongdörr är uppbruten. Men ingenting verkar ha blivit stulet. Det här blir början på en rad besynnerliga händelser som leder till att Viktor kommer i kontakt Meryem, en palestinsk-kurdisk tjej i tjugoårsåldern som han har ett vagt minne av att han träffat under en blöt natt på krogen.
Viktor dras mer eller mindre ofrivilligt in i Meryems liv och får både hennes bror och hennes svartsjuke pojkvän efter sig och lär även känna hennes färgstarke farbror Memmet. Snart har det gått så långt att alla tror att Viktor är Meryems nya pojkvän, och Viktor gör tappra försök att ta sig ur vad han uppfattar som en alltmer absurd historia.

Din heder utspelar sig under en sommar i Stockholm och är berättelsen om Meryems kamp om rättens till sitt eget liv. Den handlar också om vad som händer när två kulturer kolliderar med varandra och familjens heder blir en ursäkt för att förtrycka kvinnor.

Martin Svensson har en bakgrund som en framgångsrik popartist och debuterade som författare 2007 med Hej! Mitt namn var Elton Persson. Boken blev en stor framgång i pocket och sålde i över 30 000 exemplar.

Sagt om boken:
”Man kan inte annat än imponeras av Svenssons mod att behandla ett tema som är så pass aktuellt och engagerar så många.”
Gefle dagblad

”Svensson är bitvis knivskarp i sina psykologiska analyser.”
Dalarnas tidningar

”Viktigt inlägg i debatten om hedersvåld. Jag läser gärna mer av Martin Svensson”
Östgöta Correspondenten

Om författaren
Fotograf: Bingo Rimér Ladda ner pressbild
Martin Svensson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren