Den sjätte gudinnan

Tillbaka

Den sjätte gudinnan

Författare: Karin Alfredsson
Titel: Den sjätte gudinnan
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86067-89-2
Antal sidor: 368
Utgivningsdag: 2011-07-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Karin Alfredssons fjärde bok om läkaren Ellen Elg!

Kali drar sig fram genom att tigga. Hon är 17 år, våldtagen och kastlös, och kämpar för att hålla sitt nyfödda barn vid liv. Amrita har svårt att gå efter den svåra brännskada hon fick då hennes man kastade ett brinnande spritkök på henne.

Men nu har Amrita jobb – och en mobiltelefon. På displayen skymtar Kali ibland MMS-bilder på stengudinnor, sådana som fanns i bytemplet där hemma, men hon frågar ingenting. Amrita ordnar saker åt folk med hjälp av mobilen, det förstår Kali.

Kali och Amrita är två av de utsatta kvinnor som den svenska läkaren Ellen Elg träffar på sitt FN-uppdrag i Indien. Ellen samarbetar med Madhu, en advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Madhu vill driva de utsatta kvinnornas fall i rätten men Kali och Amrita bestämmer sig för att skipa rättvisa på egen hand. Lite hjälp på vägen får de också av den sjätte gudinnan, en ovärderlig antikvitet på väg ut på den internationella konstmarknaden. Kanske kan man ”ordna” så att den tar en annan väg?

Sagt om boken:
”Tät, spännande och engagerande. Med kylig klarsyn och undertryckt vrede skildras den grymma verklighet indiska kvinnor tvingas leva i.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Hon lyfter på ett spännande och engagerat sätt fram kvinnors utsatta situation i Indien och Alfredsson gör det utan pekpinnar.”
Västerbottens-Kuriren

”Intressant och angelägen”
SKTF-tidningen

”Som vanligt skriver Alfredsson sina deckare på ett inkännande och engagerat vis: det är fullkomligt omöjligt att värja sig mot kvinnornas öden.”
Västerbottens Folkblad

”Finns det i år någon annan svensk kriminalroman som lika väl förmår gestalta några lika angelägna frågor har åtminstone inte jag stött på den.”
Sydsvenskan

”Alfredsson har en personlig stil och självsäker och trygg berättarröst”
Bibliotekstjänst