Den osynlige väktaren

Tillbaka

Den osynlige väktaren

Författare: Dolores Redondo
Titel: Den osynlige väktaren
Översättare: Manni Kössler
Genre: Spänningsroman
ISBN: 9789175792446
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 2017-08-23

Ladda ner omslag

När en tonårsflickas nakna kropp hittas vid Baztánfloden kopplas den snabbt till ett liknande mord på en ung kvinna en månad tidigare. Snart florerar ryktena i den närbelägna byn. Är det en ritualmördares verk eller är förövaren en mytologisk basajaun – den osynlige väktaren som sägs leva i skogarna.

Kriminalinspektör Amaia Salazar leder utredningen som tar henne tillbaka till den baskiska landsbygden där hon växte upp. En plats med stora skogar, dimhöljda berg och uråldriga myter. Här göms olösta konflikter och hemligheter som ingen vill ska komma i dagen, och snart leder spåren i en riktning Amaia aldrig hade kunnat föreställa sig …

Den osynlige väktaren är den första delen i en ny, hyllad kriminaltriologi av den spanska författaren Dolores Redondo. Serien har sålt i en miljon exemplar bara i Spanien. Boken är översatt till ett 30-tal språk och har även filmatiserats.

Sagt om boken:
”en debut som är riktigt, riktigt bra.”
SVT GO’KVÄLL

”Stark och brutal. Missa den inte.”
El Periódico

”En jäkligt läsvärd thriller!”
Karin Jihde, podden Mellan raderna 

”En baskisk Fred Vargas möter True Detective.”
Livres Hebdo

”Dolores Redondo väver ihop brottsutredningen med familjehistorier, kvinnohat, övernaturligheter och längtan efter barn.”
Lotta Olsson, DN

Om författaren
Dolores Redondo

Läs mer om författaren

Böcker av författaren