Den osynlige mannen från Salem

Tillbaka

Den osynlige mannen från Salem

Författare: Christoffer Carlsson
Titel: Den osynlige mannen från Salem
ISBN: 978-91-7579-005-3
Antal sidor: 350
Utgivningsdag: 2014-01-20

Ladda ner omslag

Utsedd till 2013 års bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin!

Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.

Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.

Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.

Christoffer Carlsson är författare och kriminolog, detta är hans tredje roman och den första i en planerad serie om polisen Leo Junker.

Sagt om boken:
”Svenska Deckarakademien har gjort ett bra val när de nominerade Christoffer Carlsson. Det är inte varje dag som det dyker upp någon med en alldeles egen ton. Som kriminolog har han förstås goda kunskaper om brott och rättsväsende och han kan använda dem. Den osynlige mannen från Salem är en sådan där roman jag skulle önska att jag hade framför mig att läsa – för tänk så bra den visade sig vara!” Gefle Dagblad

”Krypande obehaglig och begåvad deckare.” Dagens Nyheter

”Skickligt uppbyggt … med gåtor som får sin lagom överraskande förklaring och med en närhet i personskildringen, som gör mig nyfiken på hur kommande delar av sviten ska föra det hela vidare.” Sydsvenskan

”Christoffer Carlsson kan konsten att mycket långsamt skapa en olustkänsla.” Sundsvalls Tidning

”En riktigt bra roman – spännande, fängslande, dyster, sorglig, intrikat och välskriven.” BTJ