Den femte årstiden

Tillbaka

Den femte årstiden

Författare: Mons Kallentoft
Titel: Den femte årstiden
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86675-07-3
Antal sidor: 464
Utgivningsdag: 2012-04-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Femte delen om Malin Fors – mer gåtfull än någonsin!

Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga. Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för flera år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om? Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.

Den femte årstiden är den femte delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen.

Sagt om boken:
”De bestialiska dåden utlöser ett besinningslöst raseri hos kriminalinspektör Malin Fors, som sätter sitt eget liv på spel för att få fram sanningen. Hon är en av de intressantaste karaktärerna i den svenska deckarlitteraturen.”
Aftonbladet

”Kallentoft övertygar, jag läser som vore jag lika besatt som Malin Fors.”
VF Folkbladet

”Som läsare vill man bara ha mer av Malin Fors.”
Corren

”Malin Fors har efter fem böcker har nästan blivit en vän vars öden och äventyr jag som läsare gärna vill veta mer om.”
Nerikes Allehanda

”Kallentoft skriver suggestivt, gripande, ofta rått och rakt på sak, men med stor inlevelseförmåga. Han förenar en hårdkokt stil med en stor känslighet.”
Tidningen Kulturen

”Som vanligt är det en oerhört välskriven bok med hög spänningsnivå. Boken är i ena stunden hårdkokt, i andra så finstämd och sorglig att jag känner tårarna rinna utmed kinderna.”
Finnveden

”Mons Kallentoft är en deckarförfattare som följer sin egen fåra och som har skapat en berättarstil som gör att man fastnar och vill läsa mer av honom.”
Dagbladet