Den fallande detektiven

Tillbaka

Den fallande detektiven

Författare: Christoffer Carlsson
Titel: Den fallande detektiven
Genre: Kriminalroman
ISBN: 978-91-7579-072-5
Antal sidor: 420
Utgivningsdag: 2015-01-14

Ladda ner omslag

Stockholm, natten till Lucia. I en gränd ligger forskaren Thomas Heber död. Leo Junker utreder fallet tillsammans med Gabriel Birck, men snart tas utredningen ifrån dem av skugglika män i polishusets korridorer. Det enda som finns kvar är Hebers kryptiska anteckningar, som tyder på att någon mer är hotad – men vem? Vad var det Heber visste som var så känsligt?

När hotet blir verklighet rasar en våldsam snöstorm. Och där, i stormens öga, befinner sig Gabriel och Leo, ovetande om att de är på väg rakt mot gärningsmannen.

Hagsätra, femton år tidigare. På en fest träffas två unga män som råkar ha likadana tröjor. Det är så det börjar.

Sagt om boken
”Alltså, den här boken är så otroligt välskriven och intelligent. Det märks att Christoffer Carlsson är kriminolog för att det är så otroligt verklighetstroget allting. … Det är en fantastisk upplevelse att läsa den här boken. … borde vara obligatorisk läsning den här hösten.”
Tara Moshizi, SVT Go’kväll

”Den här berättelsen slår ner rakt i samtiden. … Det jag gillar med författaren är att han inte bara riktar in sig på spänningsintrigen, utan kan konsten att beskriva hur klass och uppväxt formar oss.”
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

”… en av Sveriges mest intressanta deckarförfattare … Det är ett väldigt genomarbetat språk som ibland är väldigt poetiskt, utan att det blir överlastat. Den är heller inte för lång … Allting är betydelsebärande, alla personer har ett psykologiskt djup som är väldigt intressant. … Det blir en fyra till Christoffer Carlssons Den fallande detektiven.”
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

”En initierad, högaktuell djupdykning ner i en skrämmande värld, där våld och blind lydnad råder. Men också en övertygande skildring av vänskap och svek, relationer och dubbla lojaliteter. En mörk, spännande berättelse som känns nära verkligheten. ”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Den fallande detektiven sitter som gjuten i en nutid där vänsterextremister slåss mot högerextremister … Carlsson skriver en prosa som är luftigare och nervigare än de flesta i genren … Det är skickligt och spännande och som sig bör finns det ett pangslut med mördarjakt i full vinterorkan.”
Sydsvenskan

”Christoffer Carlsson fortsätter att skriva lysande polisromaner i Sjöwall Wahlöös anda … Medryckande språk och en andlöst spännande intrig gör boken till en riktig bladvändare!”
Allers

”… lika knäppsäker är Christoffer Carlsson i sitt berättande. Han har en förmåga att sätta en stämning och ladda en scen med små medel och det ger berättelsen ett säkert driv även i de partier där de mindre glamorösa delarna av polisarbetet exponeras. … Det hade kunnat bli platt eller rörigt, men det funkar alldeles utmärkt.”
Tidningen Ångermanland

”Detta är en oerhört bra deckare, jag skulle nog vilja påstå att bland samtida kriminallitteratur är den av absolut toppklass! Berättelsen är oerhört tight, som läsare sitter man som klistrad framför sidorna som verkligen slukas. Det är sträckläsning som gäller, man måste bara vidare och få veta vad som händer.”
LitteraturMagazinet

”Det är mycket spännande och inte så lite pessimistiskt. … mycket hög klass. Jag rekommenderar gärna alla Christoffer Carlssons romaner.”
Gefle Dagblad

”Christoffer Carlsson varierar skickligt tempot, med ständiga överraskningar också i de stycken som kan tyckas lite avvaktande. Men upplösningen är dramatisk, liksom i den förra boken, och det finns mycket för läsaren att fundera vidare över, så som det ska vara hos en god berättelse.”
Sundsvalls Tidning

”En riktig bladvändare är det, om vänskap, lögner och politisk extremism. ”
Ölandsbladet

”Christoffer Carlsson fick pris för sin första bok (Den osynlige mannen från Salem) om polisen Leo Junker. Uppföljaren är minst lika bra och ger insikter om hur de politiskt extrema rörelserna byggs upp och fungerar.”
Skaraborgs Allehanda

”Christoffer Carlsson har återigen skrivit en vacker kriminalroman. Förtätad, aktuell och med språklig finess. … Detta är briljant och löftesrikt. ”
Borås Tidning

”Carlsson har en ovanlig förmåga att skriva om svärtan i tillvaron utan att för en sekund tappa kontakten med det som gör hans gestalter mänskliga: desperationen, kontaktsökandet.”
Göteborgs-Posten

”Christoffer Carlssons nya roman om Leo Junker, denne invärtes ruggslitne polis, överträffar den prisbelönta första delen. Carlsson har skrivit sig ännu längre och bättre in i polisgenren. … Våldsamt spännande, både som nutidsskildring och polisroman. ”
Trelleborgs Allehanda

”Carlsson har ett sätt att skriva som skapar fina stämningar, och i kombination med kärleken till genren som tar sig till uttryck i många mer eller mindre dolda referenser till föregångarna, är det en njutning för deckarälskare att läsa hans böcker. … Christoffer Carlsson har gjort det igen … en alldeles utmärkt deckare.”
Smålandsposten

”Utredningen i Den fallande detektiven letar sig in bland de extrema och våldsamma politiska grupperna och ger en trovärdig bild av de mekanismer som leder folk in i den världen. Sjöwall/Wahlöö skulle vara nöjda med det samhällsengagemanget.”
Östersunds-Posten