Den enögda kaninen

Tillbaka

Den enögda kaninen

Författare: Christoffer Carlsson
Titel: Den enögda kaninen
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-94-3
Antal sidor: 448
Utgivningsdag: 201-01-25

Ladda ner omslag

En glesbygd noir med en stämning som kryper under huden!

Bortom det lilla samhället Dalen finns ett övergivet hus. Det är det första David Flygare får veta när han återvänder till sin barndomsstad för sommaren.
Tillsammans med fem vänner tillbringar David de långa sommardagarna vid huset. De solar, grillar, dricker, har sex och begår inbrott i skydd av natten. De gömmer stöldgodset i huset.
Men stölderna skapar oro i det lilla samhället. Och då en ensam, gammal man dessutom försvinner börjar det koka under ytan, vad är det egentligen som pågår i Dalen?
När sommaren är över kommer det vita huset att stå för allt David och hans vänner har tagit från Dalen, och allt det som tagits från dem – det som aldrig kan komma tillbaka.

Den enögda kaninen är en spänningsroman om en liten plats där stora händelser inträffar. En glesbygd noir med en stämning som kryper under huden. En berättelse om kärlek och vänskap, om hemligheter och lögner.
Christoffer Carlssons debutroman Fallet Vincent Franke hyllades av recensenterna när den utkom, och såldes omgående till flera europeiska länder. Den enögda kaninen är hans andra roman.

Sagt om boken:
”Han har ett levande språk som skapar spänning och sätter stämningen. Den är målande och beskrivande samtidigt som han lyckas få den att kännas riktigt närvarande rakt igenom.”
Plaza Kvinna

Den enögda kaninen är suggestivt berättad på ett sätt som betydligt mer rutinerade genrekollegor lyckas med.”
Jönköpings-Posten

”Författaren placerar skickligt ut vitala ledtrådar och läsningen ter sig närmast som att trassla ut ett garnnystan.”
Femina

”Det här är en annorlunda kriminalroman, lågmält välskriven och med rejäl skräckpotential. Christoffer Carlssons kritikerhyllade Fallet Vincent Franke var ingen enstaka lyckträff. Här bevisar han sin kaliber på nytt.”
Smålands-Tidningen

Den enögda kaninen är en mycket välskriven roman, med nerv och ett händelseförlopp som gör att man inte vill sluta läsa”
Fru E:s böcker

”Christoffer Carlsson sticker ut. Han bygger mycket lugnt och metodiskt upp en vibrerande och febrig stämning som halkar in och ut ur ett mardrömstillstånd.”
Sundsvall Tidning