Den drunknade

Tillbaka

Den drunknade

Författare: Therese Bohman
Titel: Den drunknade
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-42-4
Antal sidor: 210
Utgivningsdag: 2011-07-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”En riktigt stark debut. ”
Dagens Nyheter

Mitt i den allra hetaste högsommaren åker Marina till Skåne för att hälsa på sin äldre syster Stella. Nu får Marina för första gången besöka Stellas nya hus och träffa hennes sambo, författaren Gabriel.

Runt Marina, Gabriel och Stella tar ett lika lågmält som intensivt kammarspel form. I mitten av står de två systrarna, som på en gång är själsfränder och inte förmår nå varandra.

Under de kvalmiga sommarveckorna blir Marina alltmer övertygad om att Stella inte är trygg i förhållandet. Det är något som hon vill berätta, men ingenting blir sagt. Men också Marina döljer någonting – den allt starkare attraktionen mellan henne och Gabriel.

Den drunknade är en förtätad roman om attraktion, tystnad och svek. Marina och Gabriel spelar ett farligt spel som riskerar att få ödesdigra konsekvenser.

Sagt om boken:
”Therese Bohmans debut imponerar”
Nya Wermlands- Tidningen

”Alltihop är väl genomfört men det som imponerar mest är den psykologiska skärpan i intrigen, Bohmans noggrannhet med, och blick för, detaljer.”
Borås Tidning

”Magnifik debut.”
Bokbabbel

”En stil- och formsäker debut.”
Helsingborgs Dagblad

”Det är genomgående mycket vackert, mycket stämningsfullt … Den drunknade är på sitt återhållna och dämpade sätt en stark och obehaglig berättelse.”
Expressen

”En klassisk historia som känns ny i Therese Bohmans version.”
Bokhora

Om författaren
Therese Bohman

Läs mer om författaren

Böcker av författaren