Den bekymrade byråkraten

Tillbaka

Den bekymrade byråkraten

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Den bekymrade byråkraten
Genre: Debatt
ISBN: 9789175790695
Antal sidor: 191
Utgivningsdag: 2014-12-10

Ladda ner omslag

”Året var 2010 och jag jobbade i Bagdad. Solen var obarmhärtig, hettan djävulsk. Det irakiska folket stod inför utmaningar jag själv aldrig behövt konfronteras med. Jag tänkte på terrordåden. På värmen. På att de flesta irakier inte hade tillgång till el mer än tre timmar per dag. Och på att det fanns människor i mitt hemland som sa att de inte förstod varför irakiska medborgare sökte sig till Sverige. Skulle deras öde inte ha med oss att göra? Hur skulle vi, med våra privilegierade liv, kunna gå fria från ansvaret att försöka göra skillnad?”

Den bekymrade byråkraten är en personlig skildring och skärskådan av svensk migrations- och integrationspolitik. Med både svärta och humor lyfter Kristina Ohlsson frågor som: Hur ser en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik ut? Hur får vi den att bli trovärdig och respekterad? Och varför har vi så svårt att få en värdig debatt kring dessa frågor?

Sagt om boken
”Full av förnuftiga iakttagelser och intressanta resonemang om hur man skulle kunna debattera frågor om migration och integration på ett mer nyktert sätt … kan mycket väl bidra till en mer värdig debatt.”
Norra Skåne

”Den bekymrade byråkraten är ledigt skriven och har ett driv som uppmunt- rar till sträckläsning. Ohlsson gör också flera insiktsfulla påpekanden … Kristina Ohlsson har inte bara ingående kunskaper om ämnet, utan också den ovanliga förmågan att både tänka som en byråkrat och skriva som en bästsäljarförfattare.”
Svenska Dagbladet

”Kristina Ohlsson är vass och rolig, pedagogisk och tydlig.”
Smålandsposten