Den andalusiske vännen

Tillbaka

Den andalusiske vännen

Författare: Alexander Söderberg
Titel: Den andalusiske vännen
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-87319-31-0
Antal sidor: 500
Utgivningsdag: 2013-05-20

Ladda ner omslag

”En djävulskt tajt och tempostark thriller” Café

Sophie Brinkmann, sjuksköterska och ensamstående mor, lever ett still liv i en välbärgad Stockholmsförort då hon möter Hector Guzman, en bokförläggare som genast fångar hennes intresse. Men är han den han utger sig för att vara? Snart befinner hon sig mitt i en våldsam uppgörelse mellan två rivaliserande brottssyndikat och en grupp utredande poliser. Hon drivs mot det oundvikliga – att välja sida.

Alexander Söderbergs beroendeframkallande och actionsfyllda thriller Den andalusiske vännen är en succé världen över, filmrättigheter är sålda och boken kommer ges ut i ett trettiotal länderDetta är första delen i en serie på minst tre böcker med Sophie Brinkmann och organisationen kring Guzman i centrum.

Sagt om boken:
”Välskriven action där tempot är högt, miljöerna genomtänkta, intrigen sinnrik och personerna förvånansvärt trovärdiga, särskilt den rätt misslyckade polisen Lars Vinge som gör mer och mer fel.”
Dagens Nyheter

”En väldigt bra bok. Av flera skäl. Det finns en lätthet och trovärdighet i språket, som kommer fram allra bäst i dialogerna. Folk fånar sig, skämtar, biter ifrån, utnyttjar varandras svagheter – beter sig som människor i verkliga livet gör. Det kan de, för bakom språket finns ordentligt sammansatta karaktärer.”
SvD

”Spännande och drivet skrivet. Ett plus för den nyanserade synen på gott och ont.”
Damernas Värld

Om författaren
Fotograf: Malin Lauterbach Ladda ner pressbild
Alexander Söderberg

Läs mer om författaren

Böcker av författaren