De korrupta

Tillbaka

De korrupta

Författare: Robert Kviby
Titel: De korrupta
Genre: Kriminalroman
ISBN: 978-91-86969-44-8
Antal sidor: 320
Utgivningsdag: 2012-07-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Smart, drivet och spännande – korruptionskrim av högsta klass!

Stockholm 1989. Flera prostituerade kvinnor dödas men inga gärningsmän grips och polisen lägger ganska snart ner utredningarna. Kriminalreportern Annie Lander skriver på en artikelserie om morden. När hon, till skillnad från poliserna, talar med andra prostituerade om morden förstår hon att det finns kopplingar till en av stans mest exklusiva herrklubbar. Då tvingar tidningens ledning henne att ta tjänstledigt.

Annie fortsätter arbeta på egen hand. Hon lyckas ta sig in till klubbens inre cirkel där några av landets mäktigaste män tycks styra över mer än bara utbudet av konjak. Annie börjar närma sig sanningen, inte bara om de mördade kvinnorna utan också sanningen om sitt eget liv och det ouppklarade mordet på sin mor. Då försvinner hon spårlöst.
Hennes man Max ger sig ut för att söka efter henne. Hans enda chans att förstå varför Annie är borta är att leta efter samma människor som hon. Gå i hennes spår. Och hitta de korrupta, innan de hittar honom.

De korrupta är spännande läsning från första till sista sidan. Med avstamp i verkliga händelser på åttiotalet, är det också en fängslande berättelse om hur Sverige en gång för alla förlorade sin oskuld.

Sagt om boken
”Spännande deckardebut.”
P4 Morgon

”Månadens hetaste författare”
Plaza Kvinna

”För den sanne konspirationsteoretikern är Robert Kvibys hårdkokta deckare en ren njutning … Well done!”
Metro

”Här finns blinkningar åt Maj Sjöwall och Per Wahlöö, Olov Svedelid och GW Persson.”
DAST Magazine

”En av de bättre böckerna som skrivits i genren på flera år.”
Crime News

Om författaren
Ladda ner pressbild
Böcker av författaren