Davidsstjärnor

Tillbaka

Davidsstjärnor

Författare: Kristina Ohlsson
Titel: Davidsstjärnor
ISBN: 978-91-87319-97-6
Antal sidor: 490
Utgivningsdag: 2014-02-24

Ladda ner omslag

En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, han som kommer om natten och rövar bort sina offer. I dag minns nästan ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.

Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel.

Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en väl bevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?

Sagt om boken:
”Som vanligt när det gäller Kristina Ohlsson är det spännande och plågsamt nära. Och dessutom är personerna intressanta.” Barometern

”Nagelbitande spänning från en av våra mest lovande unga deckarförfattare.” Hemmets Veckotidning

”Skickligt uppbyggd spänning. Inget krångel. Blir fast. Ser fram emot nästa.” Expressen Söndag