Darling Jim

Tillbaka

Darling Jim

Författare: Christian Mørk
Titel: Darling Jim
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86067-16-8
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2009-11-11

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En dag kör en ung man vid namn Jim in i den lilla irländska landsortsstaden Castletownbere på en knallröd motorcykel, och livet blir sig aldrig mera likt för de tre föräldralösa systrarna Fiona, Róisín och Aiofe. Jim trollbinder dem med sina sagor, särskilt den om prinsen som förvandlas till varg och inte kan bestämma sig för om han ska älska eller döda den kvinna som försöker rädda honom. Men samtidigt börjar systrarna ana att den skicklige sagoberättaren döljer något, att det inte är en slump att unga kvinnor gått en hemsk död till mötes där Jim dragit fram.

I sin succéroman Darling Jim har Christian Mørk förenat magi och verklighet på ett sätt som förfört både läsare och kritiker. Och det är verkligen med både lätthet och pregnans som författaren ger oss sin moderna saga fylld av mörker och ljus, kärlek och grymhet, längtan och skräck. Det är andlös spänning och gripande drama, kort sagt storartad underhållning.
Romanen är såld till 17 länder, däribland USA och Tyskland.

Sagt om boken:

”Jag älskar verkligen den här boken. För alla som gillar mörka berättelser med en gnutta magi är det här en riktig guldklimp. Verklighet bli saga och saga bli verklighet i en förförisk mix där spänningen hålls uppe ända till sista sidan. Omöjlig att lägga ifrån sig!”
SOLO (fem S i betyg)

”Detta är en väl uttänkt, elegant formulerad berättelse om berättandets egen magi.”
Östgöta Correspondenten

”Man vill inte lägga ifrån sig den här boken. En sträckläsare.”
Västerbottens Folkblad

”Mørk bjuder på spännande läsning för skräckdiggare och en välkonstruerad intrig.”
Nerikes Allehanda

”Det är en alldeles förträffligt berättad historia som ska läsas väl, för texten är laddad. Det är läsglädje från början.”
Dagens Industri

Om författaren
Christian Mørk

Läs mer om författaren

Böcker av författaren