Dagboksanteckningar från ett källarhål

Tillbaka

Dagboksanteckningar från ett källarhål

Författare: David Wiberg
Titel: Dagboksanteckningar från ett källarhål
ISBN: 978-91-87319-91-4
Antal sidor: 322
Utgivningsdag: 2013-12-16

Ladda ner omslag

Det är 165 dagar kvar till Peace & Love.
Alla pratar om att man har framtiden framför sig och att man ska uppleva så mycket fantastiska saker, men exakt vad vet dom om det? Jag tror uppriktigt sagt inte att det kommer att hända fantastiska saker i mitt liv.

I Dagboksanteckningar från ett källarhål får vi kliva in i 16-åriga Linneas universum och ta del av hennes tankar, foton och serier. Det handlar om vänskapen med Janine. Om kärleken till Antony. Och om längtan till Peace and Love-festivalen då ALLT ska hända. Dagboksanteckningar från ett källarhål är en skildring av ensamhet, vänskap och obesvarad kärlek, fylld av svart humor och igenkänning.

David Wiberg var med och grundade humorkollektivet Varanteatern och är verksam inom scen- och bildkonst. Föreställningarna där David själv gestaltar den 16-åriga Linnea, Svart Tulpan och Dagboksanteckningar från ett källarhål, har fått lysande recensioner. Nu har Linnea fått en egen bok.

Sagt om boken:
”Den språkliga balansen är kärnan i romanen och det som gör dagboken till mer än bara ytterligare en tonårsskildring.”
Sydsvenskan

”Med eget språk och mycket svart humor berättas Linneas historia. Resultatet är så bra och så intimt att jag inte vill sluta leva med Linnea. Med sorg och saknad stänger jag dörren till hennes värld.”
Kristianstadsbladet

”Det eländiga, ensamma ingenmansland som stavas ’tonåren’ skildras insiktsfullt, hängivet och varmt. Det blir märkligt nog mycket, mycket roligt.”
Fokus

”Att läsa den är som att göra en hudlös resa rakt in i tonåringens universum. Den lyssnar väl av samtiden och klampar rakt in på pinsamhetens marker, samtidigt som den är fylld med avväpnande svart humor och igenkänning.”
Smålandsposten

”Linneas melodramatiska, överdrivna tonårsspråk är mästerligt. Wiberg är en makalöst tonsäker författare. Det här är 2013 års bästa svenska bok.”
Amelia

Om författaren
Fotograf: Patrik Lundin Ladda ner pressbild
Böcker av författaren