Corpus delicti

Tillbaka

Corpus delicti

Författare: Elias Palm
Titel: Corpus delicti
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-86675-51-6
Antal sidor: 336
Utgivningsdag: 2011-10-19

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Lovande debut”
Dagens Nyheter

Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför.
När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet.

Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna.

Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se.

Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar som rättsläkare.

Sagt om boken:
”Palms debutroman är både välskriven och spännande.”
Sydsvenskan

”En väldigt skrämmande men också insiktsfull bild av hur det är att jobba som rättsläkare. Det är väldigt bra.”
SVT Gomorron Sverige

”Jag tror banne mig att den här går in på min topp 5, möjligen topp 3 lista, över bästa kriminalromaner 2010. Palm skriver på en uppföljare. Den vill jag läsa!”
Deckarhuset.se

”Engagerande läsning”.
Skånskan

”Författaren är förstås ordentligt insatt i alla tekniska detaljer men låter dem aldrig ta överhanden. Det är en skickligt hopkommen intrig.”
Upsala Nya Tidning

Om författaren
Böcker av författaren