Citymorden

Tillbaka

Citymorden

Författare: Lars Bill Lundholm
Titel: Citymorden
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-067-1
Antal sidor: 429
Utgivningsdag: 2015-07-15

Ladda ner omslag

Tre maskerade rånare genomför ett brutalt dåd i Stockholms tunnelbana. En hel tågvagn skjuts sönder och pengar, klockor och mobiler avkrävs de skräckslagna resenärerna. Två passagerare mördas brutalt.

Rånarna flyr i en svart Chevrolet och kör till en övergiven fabriksbyggnad vid Stockholms hamninlopp. Högst upp i ett före detta omklädningsrum med kakelbås och plåtskåp sätter sig de tre rånarna runt en gammal kassettbandspelare. En Beatles-låt For no one, strömmar ur högtalaren. Rånarna tar av sig sina skidmasker. Det är tre unga kvinnor. De tar varandras händer och gråter.

Kriminalkommissarie Axel Hake får hand om fallet, Det misstänks vara ett terrorattentat, men ingen grupp har tagit på sig ansvaret. När ytterligare ett rån med dödlig utgång utförs vidtar polisledningen åtgärder som Axel Hake inte kan acceptera. Han fortsätter utredningen på egen hand. Under täckmantel. Han lyckas närma sig en av kvinnorna, men denna katt-och-råtta-lek får förödande konsekvenser både för honom själv och hans familj.

Citymorden är den femte delen i Lars Bill Lundholms hyllade deckarserie om kommissarie Hake.

Sagt om boken
”Riktigt bra!”
Upsala Nya Tidning

”Lundholm skriver bra, tempot är högt och storyn innehåller grepp som är ovanliga för genren.”
Skaraborgs Allehanda

Om författaren
Fotograf: Ten Hooper
Lars Bill Lundholm

Läs mer om författaren

Böcker av författaren