Byggfirman

Tillbaka

Byggfirman

Författare: Staffan Nordstrand
Titel: Byggfirman
Genre: Roman
ISBN: 978-91-7579-104-3
Antal sidor: 398
Utgivningsdag: 2015-05-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Adrian och Lena har haft svart arbetskraft från Baltikum inhyst i en husvagn på tomten under det senaste året. Nu är deras hus färdigrenoverat och de vill inget hellre än att bli av med männen som bor i deras trädgård.

Beata reser från Polen till Sverige med löfte om jobb, väl framme visar det sig att något jobb aldrig funnits. Istället placeras hon, tillsammans med några andra, i en barack i en Stockholmsförort utan den blekaste aning om vad de som tog henne hit har för planer.

Byggfirman är en fängslande nyckelroman där vi får följa sex familjer under en dramatisk vecka med ett ödesdigert slut. Det handlar om girighet, utpressning, oändliga mängder svarta pengar och hur människor förvandlas till varor. Allt för att hålla kostnaderna nere i den svenska byggbranschen.

Byggfirman bygger på verkliga livsöden. Alla brott, transaktioner, dödsfall, platser och händelser har sin motsvarighet i verkligheten, vilket även inkluderar miljonrullningen vid några av Stockholms största byggarbetsplatser.

Sagt om boken
”Ett jättespännande och viktigt ämne.”
SVT Gomorron Sverige

”Skulle också kunna vara en bra utgångspunkt för en spännande tv-serie.”
DAST Magazine

Om författaren
Ladda ner pressbild
Staffan Nordstrand

Läs mer om författaren

Böcker av författaren