Britt-Marie var här (storpocket)

Tillbaka

Britt-Marie var här (storpocket)

Författare: Fredrik Backman
Titel: Britt-Marie var här (storpocket)
Genre: Komedi
ISBN: 978-91-7579-095-4
Antal sidor: 361
Utgivningsdag: 2015-02-04

Ladda ner omslag

Britt-Marie, 63, är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt utom den ölstinkande pizzerian. Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte en början på en underbar vänskap.

Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarium finns det ingen återvändo.

Britt-Marie var här, av författaren till En man som heter Ove och Min mormor hälsar och säger förlåt är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

Sagt om boken
”Som väntat blir det många underhållande situationer och karaktärsutvecklande av Britt-Marie. Det är helt klart en bladvändera av rang.”
Västerbottens-Kuriren

”Det är ett språkligt universum jag gärna återvänder till bok efter bok.”
Svenska Dagbladet

”Backman är genial på att urskilja och få oss att skratta över det typiskt svenska – vår konflikträdsla, sociala handikapp och hopplösa fåordighet.”
Norrköpings Tidningar

Om författaren
Fotograf: Henric Lindsten Ladda ner pressbild
Fredrik Backman

Läs mer om författaren

Böcker av författaren