Brighton Rock

Tillbaka

Brighton Rock

Författare: Graham Greene
Titel: Brighton Rock
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-86369-98-9
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2010-11-24

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Graham Greenes klassiker Brighton Rock åter i pocket! Och som storfilm på bio!

Fred Hale anländer till Brighton med en stark känsla av att inte komma levande därifrån. Han är nämligen inblandad i mordet på en gängledare och i Brighton väntar gängets nya hänsynslösa ledare Pinkie på hämnd. Och när tillfället dyker upp är han inte sen att utnyttja det och mördar Hale kallt och hämningslystet.

Innan Hale dör lär han känna Ida, som blir fast besluten att sätta dit de skyldiga för mordet. Men de skyldiga är beredda att betala vilket pris som helst för att undkomma rättvisan. Pinkie går så långt att han inleder en kärleksaffär med ett vittne till mordet. Han förför den unga servitrisen Rose. Först i ett försök att ta reda på hur mycket hon vet och senare för att se till så att hon inte talar med polisen.

Men kan han lita på Rose eller ska han döda henne innan hon går till polisen? Och frågan är om Rose lita på Pinkie eller är hon näst på tur att få sätta livet till? Och kan Ida få fram tillräckligt med bevis för att få fast mördaren innan han begår ett mord till?

Brighton Rock är Graham Greenes spännande klassiker som nu åter ges ut i pocket, samtidigt som storfilmen visas på bio. Boken är en hisnande historia om hämnd, lögner och heta känslor där man inte kan lita på någon.

Om författaren
Graham Greene

Läs mer om författaren

Böcker av författaren