Bränd himmel

Tillbaka

Bränd himmel

Författare: Gilly Macmillan
Titel: Bränd himmel
Översättare: Johan Nilsson
Genre: Thriller
ISBN: 9789175791654
Antal sidor: 457
Utgivningsdag: 2016-05-18

Ladda ner omslag

Under en söndagsutflykt i Leigh Woods strax utanför Bristol låter Rachel Jenner sin åttaårige son springa i förväg. Ben är utom synhåll bara en kort stund. Sen är han borta och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.
I media slår försvinnandet ner som en bomb. Några ödesdigra handlingar får både pressen och allmänheten att vända sig mot Rachel. Och samtidigt visar det sig att Rachels syster bär på fruktansvärda hemligheter.
Kriminalkommissarie James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med det prestigefyllda fallet. Men när ledtrådar slutar i återvändsgränder och lögner kommer fram i ljuset blir läget allt mer desperat för alla inblandade.
Rachel är pressad till bristningsgränsen av sorgen och den förkrossande oron över sin son, av trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten. Vem kan hon egentligen lita på? Och vem kan lita på henne?

Bränd himmel är en knivskarp psykologisk thriller om hur ett ögonblicks ouppmärksamhet kan få de mest fasansfulla konsekvenser.

Vald till årets bästa deckare 2015 av Lotta Olsson i DN ”En gastkramande, uppslukande berättelse”

Sagt om om boken:
”Brittiska Gilly MacMillans debut Bränd himmel är en deckare som gör mig lycklig. Utan större åthävor lyckas den vara något eget i en genre full av bleka kopior”.
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

”En absolut fyrverkeripjäs till thriller. Oumbärlig läsning.”
Sunday Mirror

”En av de klarast lysande debutböcker jag har läst i år en emotionellt laddad berättelse som känns i hela kroppen”
Daily Mail

”Om du älskade Gone Girl och Innan jag somnar, så bara måste du läsa den här.”
Closer

Om författaren
Ladda ner pressbild
Gilly Macmillan

Läs mer om författaren

Böcker av författaren