Bortom varje rimligt tvivel

Tillbaka

Bortom varje rimligt tvivel

Författare: Malin Persson Giolito
Titel: Bortom varje rimligt tvivel
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-87319-37-2
Antal sidor: 452
Utgivningsdag: 2013-07-22

Ladda ner omslag

Jag ger dig en chans att uppfylla det som är varje advokats högsta dröm, säger Sophia Webers gamla professor. Att få en oskyldig man fri.

För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka. Läkaren Stig Ahlin dömdes till livstids fängelse för mor­det. Men ingen har glömt det bestialiska brottet. Stig Ahlin är känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

När advokat Sophia Weber bestämmer sig för att hjälpa Stig Ahlin är det för att hon upptäckt avgörande brister i mordutredningen.

Men att Sophia gör sitt yttersta för att få sin klient frikänd väcker mångas avsky. Och ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort? Och kommer hon någonsin att få veta sanningen?

Bortom varje rimligt tvivel är den andra spänningsromanen om advokaten Sophia Weber. Vi följer hennes liv i Stockholm med klienter som ingen annan vill ha, trassliga relationer, ensamma segelturer i Stockholms skärgård och hennes innerliga kärlek till en åldrande morfar.

Sagt om boken:
”…jag läser med allt större fascination. Malin Persson Giolito har ett sätt att berätta som hon är alldeles ensam om.”
Lotta Olsson, DN

”De involverade tjänstemännens egna föreställningar och tillkortakommanden gör boken både trovärdig och läsvärd. Persson Giolito lyckas dessutom med små medel hålla spänningen vid liv fram till sista sidan.”
Jusektidningen

”Jag ser fram emot flera böcker av juristen Malin Persson Giolito. Att det går att skriva bra romaner som pekar på brister i rättssäkerheten bevisar hon med råge.”
LitteraturMagazinet

Om författaren
Malin Persson Giolito

Läs mer om författaren

Böcker av författaren