Bort, bort

Tillbaka

Bort, bort

Författare: Anjum Hasan
Titel: Bort, bort
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-39-4
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2012-01-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Smart och humoristiskt om jakten på meningen med livet!

Tjugofemåriga Sophie Das har flyttat från lilla Shillong till storstaden Bangalore på jakt efter arbete, frihet och ett eget liv. Men mitt i den hektiska tillvaron med kontorsjobb, fester och rockkonserter känner sig Sophie allt mer främmande i en värld där alla jagar pengar och framgång, och där allt tycks handla om hur man ska kunna köpa en lyxigare bil. Var det verkligen det här hon sökte när hon bestämde sig för att lämna småstadslivet?

När allt så ställs på sin spets bestämmer sig Sophie för att tillfälligt fly tillbaka till lugnet och tryggheten i Shillong. Men hennes Hamlet-citerande far och allt mer religiösa mor tycks ha glidit längre och längre ifrån varandra, och den upproriska lillasystern har plötsligt blivit vuxen och hamnat i onåd. Inget är som det borde vara. Så vad är då egentligen hemma?

Bort, bort utspelar sig i ett trångt, modernt och hetsigt Indien, mitt bland rasmotsättningar och gurudyrkan. Den har nominerats flertalet priser och är en smart och humoristisk roman och en varm skildring av rotlöshet och jakten på någon sorts mening med livet.

Sagt om boken
Bort, bort är välskriven, rapp och underhållande. Som läsare blir man något av en tillbakadragen vän som hänger Sophie i hasorna under den händelserika period romanen skildrar.”
Kristianstadsbladet

”Det är riktigt, riktigt bra.”
Helsingborgs Dagblad

”En kontemplativ berättelse om en kvinna som ser sig själv i Emma Bovarys undanglidande gestalt, som dras mellan framtidens lycka och nuets, och som försöker hantera sin egen mångtydighet utan att för den delen vilja göra sig av med den. Jag hoppas att många läsare kommer att ta sig tiden att lära känna Sophie Das.”
Svenska Dagbladet

Bort, bort är smart, trevlig och tillgänglig.”
Göteborgs-Posten

”Hasan har en förmåga att inte skriva oss på näsan, kulturkrocken är mer subtil än så, och använder ett språk som ofta blommar ut i vackra formuleringar och poetiska meningsbyggnader utan att kännas överlastat. Ihop med en gedigen grund, säkert i mycket självupplevd, i brytningstidens Indien blir Bort, bort en spännande bok som både känns bubblande energisk och bottenlöst sorglig.”
Södermanlands Nyheter

Om författaren
Böcker av författaren