Bondeoffer

Tillbaka

Bondeoffer

Författare: Eli Skriner
Titel: Bondeoffer
Genre: Thriller
ISBN: 9789175791760
Antal sidor: 360
Utgivningsdag: 2016-07-20

Ladda ner omslag

Natten den 14 september 2014 står valresultatet klart. Stefan Löfven ska bilda regering. Sverigedemokraterna är tredje störta parti och måste nu med alla till buds stående medel hållas utanför makten.

Redan före valet har folkpartisten Celine Åkerstedt och socialdemokraten Jerry Laitinen skickats iväg på en Finlandskryssning för en förhandlingstrevare över blockgränserna. Men någon är dem på spåren och saboterar upplaget.

Samtidigt har Monika Thune på SVT skickats ut till ett nerbrunnet romskt läger. En man avlider av sina skador, men polisen agerar både senfärdigt och oengagerat. Monika beslutar sig för att gräva i händelsen, med ödesdigra följder för två tonårspojkarna.

Bondeoffer är en thriller om den kanske mest dramatiska perioden i modern svensk politik och om hur långt människor är beredda att gå för att behålla makten.

Borgen, House of Cards och Vita huset är alla populära tv-serier om dramatiken i politiken utomlands. Men vad händer egentligen på de blankpolerade golven i riksdagshuset i Sverige? Vad är det för uppgörelser, dold maktutövning och osynliga hierarkier som aldrig når media och väljarna? Och vem önskar livet ur vem?

 

Pseudonymen Eli Skriner har mycket god insyn i maktens innersta och har arbetat med politik i nästan hela sitt liv.

Om författaren
Böcker av författaren