Blod på snö

Tillbaka

Blod på snö

Författare:
Titel: Blod på snö
Översättare: Per Olaisen
Genre: Thriller
ISBN: 978-91-7579-140-1
Antal sidor: 181
Utgivningsdag: 2015-12-16

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Jag trodde att blodet skulle frysa på snöns yta och ligga kvar. Men i stället sög snön upp det, drog in det under ytan, gömde det, som om det själv behövde blodet.

Det är Oslo i december, den kallaste vintern i mannaminne. Där lever Olav. Han är en mycket ensam person som mördar på uppdrag. När man slår ihjäl folk mot pengar är det inte lätt att komma någon nära.
Nu har han mött Corina, sin drömkvinna.

Det är bara ett problem. Hon är chefens fru. Och det är henne han har fått i uppdrag att döda.

Blod på snö är en mörk och ond saga om en förälskad mördare. En fristående thriller, och den första i en serie om två böcker.

Sagt om boken
”Det är ju så fantastiskt bra! … Jo Nesbö serverar på de här knappa 200 sidorna en fullödig kriminalroman med en inledning som visar att han verkligen har gjort sin hårdkokta läxa … Nesbö har tittat på mästarna och han hör förstås till dem själv.”
Gefle Dagblad

”Nej, jag är inte alls road av hårdkokta deckare, men Jo Nesbøs kioskdeckarpastisch är så elegant berättad att jag faller handlöst.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Intrigen är tät och brant, karaktärerna tydliga, spänningen drar på full fart på sidan ett och håller läsaren i ett andlöst tillstånd till det bittra slutet. Men jag vill ändå påstå att det inte är den pastischartade formen eller spänningshalten som gör ”Blod på snö” till en läsupplevelse, utan Nesbøs förmåga att skriva fram sin huvudperson, yrkesmördaren Olav. ”
Sydsvenskan

”Nesbø är en skicklig berättare som genom ”Blod på snö” lägger ytterligare en genre till sin repertoar.”
LitteraturMagazinet

”Det är mycket död och elände, men samtidigt berörande på ett skickligt sätt. Roligt att Nesbø byter stil för ett tag och han visar sig behärska också denna mycket bra.”
Upsala Nya Tidning

”Tunn, snabb och spännande … Full av vändningar och nedtonad humor … Perfekt för hängmattan!”
Amelia

Om författaren

Böcker av författaren