Berlins sista timmar

Tillbaka

Berlins sista timmar

Författare: Bosse Schön
Titel: Berlins sista timmar
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-86369-63-7
Antal sidor: 192
Utgivningsdag: 2010-10-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Skakande svensk vittnesskildring från slutstriden om Berlin!

April 1945 – Berlin står inför ett totalt sammanbrott och det handlar om timmar innan staden har övertagits av de allierade. Under de sista timmarna slåss en handfull svenska SS-soldater för sina liv mitt inne i den tyska huvudstaden. Slutstriden om Berlin är en av de mest fasansfulla strider som överhuvudtaget rasat i en stad i modern tid.
Mitt i stridens hjärta kämpar också den 23-årige Erik Wallin från Hägersten. Han var SS-Unterscharführer, en av de absolut mest meriterade svenska SS-soldaterna som var med in i det sista och försvarade Hitlers bunker.

Några månader efter kriget berättade Erik Wallin om sina upplevelser av krigets sista dagar. Resultatet blev boken Ragnarök, ständigt efterfrågad på antikvariaten och nästan omöjlig att få tag i. I Berlins sista timmar ges Ragnarök nu ut tillsammans med en inledande text där Bosse Schön knyter samman personer och historiska händelser. Den är också illustrerad med fotografier och kartor.

Sagt om boken:
”Det är inte en skildring som glorifierar kriget. Fasansfulla händelser staplas på varandra, blod och död överallt. Vad som håller samman en armé på väg mot undergången är kamratskap och respekt för kompetenta överordnade. Vi får följa Wallins väg mot Undergången i Berlin 1945 och hans kringflackande liv i den sönderbombade huvudstaden efter krigets slut.”
Historielärarnas förenings årsbok 2010

Om författaren
Böcker av författaren