Berättelsen om Esmara

Tillbaka

Berättelsen om Esmara

Författare: Petra Östergren
Titel: Berättelsen om Esmara
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-66-0
Antal sidor: 416
Utgivningsdag: 2011-09-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Första delen i Berättelsen om Esmara!

Det är i Tornedalen hon har sitt hem, Esmara. Där finns den storslagna och rogivande naturen och den myllrande släkten med matriarken Martta Jo och Gustaf. Och där finns tryggheten och hennes arv, men även mörka minnen från en barndom som inte liknar någon annans.

Det har hunnit bli åttiotal när Esmara lämnar Tornedalen för Stockholm. Hon ska börja på Handelshögskolan och dessutom ta hand om släktens hyreshus på Dalagatan – något som visar sig vara svårare än hon trott och dessutom får de gamla familjestriderna att flamma upp.

Med iver och självförtroende tar sig den egensinniga Esmara ändå an huvudstaden. Hon handlar med fastigheter, knyter vänskapsband och utforskar annorlunda kärlekshistorier. Till slut träffar hon Ludde och livet tar en ny vändning. Men närheten och kärleken väcker också de smärtsamma barndomsminnena – och hon riskerar att förstöra det hon längtar efter allra mest.

”Hennes glamourösa chicklit har bett och ett bra språk.”
Maria Küchen, Sydsvenskan

”Östergren öser på”
Nils Schwartz, Expressen

”Petra Östergren beskriver en tillvaro som påminner om hennes egen, och hon gör det med liv och lust och ett språk som håller. Betyg: aaaa”
Amelia

”Fascinerande tror jag är rätta ordet om den här boken” (…) Jag kommer helt klart att läsa Östergrens två kommande böcker om Esmara, önskar nästan att de fanns redan faktiskt.”
Violens boksida

”Det är en stark upptakt om en egensinnig flicka som har svårt att släppa andra människor inpå livet. Den norrbottniska naturen, fint skildrad, understryker kärvheten i flickans väsen.”
SvD

”Petra Östergren har författat en tät och intensiv berättelse”
Martin Karlsson, Tidningen Kulturen

Om författaren
Fotograf: Orlando G Boström
Petra Östergren

Läs mer om författaren

Böcker av författaren