Benny Zeligs underbara resa med Döden

Tillbaka

Benny Zeligs underbara resa med Döden

Författare: Simon Kudrischoff
Titel: Benny Zeligs underbara resa med Döden
ISBN: 978-91-87319-90-7
Antal sidor: 432
Utgivningsdag: 2013-12-16

Ladda ner omslag

Benny Zelig är en medelålders man mitt uppe i livet. Han trivs bra med sitt arbete som framgångsrik kokainlangare, anställd av det Sverigebaserade sanmarinska maffianätverket ”Let it snow” – ända tills den dag han läser om sin egen död i morgontidningen.

Platsen är Stockholm. Världen, som vi känner den, fungerar inte riktigt som vi tror att den gör. I den nedgångna förorten Husby bor Livet och Döden tillsammans i ett trassligt parförhållande.

Livet är den som har hand om allt levande på jorden och Döden har sedan urminnes tider till uppgift att göra slut på alla människor, så att de inte blir för många.

Genom en liten administrativ miss överlever Benny sitt öde och blir istället vän med Döden och får Livet som största fiende. Tillsammans tvingas Benny och Döden gömma sig undan Livets vrede. Det blir en början på en hisnande färd där de får träffa både Gud, Djävulen, Jultomten, korpulenta änglar och andra figurer som ingen trodde fanns.

Men flykten undan Livet, och alla andra som är ute efter honom, handlar inte bara om att överleva. Med tiden utvecklar sig även en jakt på Bennys sedan länge bortgångna mor och hennes försvunna själ. Hans enda egentliga önskan är att få träffa henne igen medan han fortfarande lever.

Och den stora frågan är: Går det att finna kärleken, trots att man är världens mest efterlysta man?

Sagt om boken:
”En galen roman. Galet våldsam, galet rolig. Ibland tröttsam. Emellanåt skälmaktigt klok. Något av en Liftarens guide till galaxen (Douglas Adams) på kerubisk gangsterutflykt.” Östgötacorrespondenten

”Simon Kudrischoff har skrivit en fantastisk bok. Jag älskar unika berättelser och Benny Zeligs underbara resa med Döden tillhör i allra högsta grad denna skara av originella romaner. Jag känner mig totalt igenkännande vad gäller författarens sätt att driva en historia framåt samt hans förmåga att lyfta fram svart, sjuk och även varm humor. När jag läser sida upp och sida ner så vill jag verkligen vara Döden. Ha hans jobb. Jag tycker också att Simon Kudrischoffs anslag vad gäller ironiska betraktelser över vår samtid är fräscht och både klassiskt och nytänkande. Imponerande!”
Anders Jacobsson, Barn- och ungdomsförfattare (till bl.a. böckerna om Bert och Sune).

”Jag lägger ifrån mig den lästa boken med ett leende. Det här lovar gott för framtida berättelser av Simon Kudrischoff.” LitteraturMagazinet

”Om man godtar bokens blandning av verklighet och fantasi har man en rolig resa framför sig.” DAST Magazine

Om författaren
Simon Kudrischoff

Läs mer om författaren

Böcker av författaren