Befrielsen

Tillbaka

Befrielsen

Författare: Maria Sveland
Titel: Befrielsen
Genre: Roman
ISBN: 978-91-7579-152-4
Antal sidor: 344
Utgivningsdag: 2016-02-17

Ladda ner omslag

En serievåldtäktsman härjar den lilla staden med det pampiga slottet. Medan kvinnorna tar omvägar runt parken och ser till att få sällskap hem, bestämmer sig en annan grupp för att det får vara nog. De kallar sig Kvinnornas Befrielsefront och börjar slå ner oskyldiga män för att få polis och samhälle att reagera.

Befrielsen är en psykologisk roman om det mest förbjudna – kvinnors hämnd. Maria Sveland skildrar fyra kvinnor och deras relationer, i en stad där våldet paralyserar och terroriserar.

Det är en berättelse om det sexuella våldet som finns i allas vår närhet, varje dag, varje timme. Det som skär genom varje kultur, varje land, varje tid. Hur ska vi kunna förstå det? Är det överhuvudtaget möjligt?  En berättelse som ställer de svåraste frågorna, om att vägra ge upp, om vänskapen den största och om våra mödrar, vardagshjältinnorna. Om att slå tillbaka.

Sagt om boken
”Maria Svelands prosa talar, dialogen är suverän. Trådarna knyts ihop. Våldet och skräcken står i centrum och påverkar hela tiden. Men vi måste ändå fortsätta att leva.”
Nerikes Allehanda

”Den är intensiv. Som underlag för att sätta igång diskussion eller tankar – den stannar hos mig länge – är den effektiv och relevant. Maria Sveland uppnår syftet hon angett: att bryta den feta avtrubbning vi alla lever med.”
GP

 

Om författaren
Fotograf: Elis Hoffman Ladda ner pressbild
Maria Sveland

Läs mer om författaren

Böcker av författaren