Barnflickan

Tillbaka

Barnflickan

Författare: Hanna von Corswant
Titel: Barnflickan
Genre: Skräckroman
ISBN: 978-91-86969-60-8
Antal sidor: 320
Utgivningsdag:

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Klassisk och psykologisk skäckromansdebut!

Karin kommer som au pair till ett stort hur på den franska landsbygden. Hon har lämnat Sverige efter ett tragiskt dödsfall i familjen och tanken är att miljöombytet ska göra henne gott. Men ingenting blir som hon hoppats. Pojken hon skulle ta hand om sägs vara död och madame förnekar att tanken någonsin varit att Karin skulle vara barnflicka.

Det är något som inte står rätt till i det ödsliga huset och om nätterna hör Karin hasande steg från den tillbommande översta våningen och musik från ventilen i sitt rum.
Allt eftersom Karins oro växer, inser hon också att hon är helt ensam. Huset ligger ensligt, hon känner ingen och har inga pengar. Droppen blir när hon får håret avklippt i sömnen. Men när hon försöker ringa hem är det ingen som svarar. Varför har hon egentligen skickats iväg och hur ska hon ta sig där ifrån?

Hanna von Corswants debutroman Barnflickan är en klassisk skräckhistoria, där mörka familjehemligheter döljs i ödsliga korridorer och låsta rum.

Sagt om boken
”En utmärkt debut.”
Norra Skåne

”Det är en väl uppbyggd psykologisk roman, med drag av Roman Polanskis filmklassiker Repulsion.”
Gotlands Tidningar

Barnflickan samspelar med milstolpar som Mary Shelleys Frankenstein och E T A Hoffmanns feministiska (!) novell Sandmannen, men låter sig inte fångas in i något givet tolkningsmönster. Mycket skickligt suddar författaren i verklighetens konturer. … Det blir spännande läsning från första till sista sidan.
GP

Om författaren
Ladda ner pressbild
Hanna von Corswant

Läs mer om författaren

Böcker av författaren