Barnbruden

Tillbaka

Barnbruden

Författare: Anna Laestadius Larsson
Titel: Barnbruden
ISBN: 978-91-7579-027-5
Antal sidor: 409
Utgivningsdag: 2014-06-16

Ladda ner omslag

Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia.

Den omsvärmade adelsfröken Sophie von Fersen förbannar tyst sin mor som tvingat med henne på resan. Hon vill inte passa upp på en trilskande tysk barnrumpa, i tankarna är hon på bal i prins Fredriks armar.

I Stockholm förbereder Gustav III och hans hov ett ståtligt mottagande. Förväntningarna på flickan är höga, hon ska gifta sig med kungens bror Karl och skänka landet den tronarvinge man så länge väntat på.

Och långt under slottets vackra paradvåningar vaknar Pottungen – den stumma flickan som tar hand om andras skit.

Det är upptakten till journalisten Anna Laestadius Larssons debutroman Barnbruden, som är första delen i en planerad trilogi. En berättelse om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst som för läsaren tillbaka till den gustavianska tiden, skildrad ur kvinnornas perspektiv.

Sagt om boken:
”Det här är en lyckad blandning av siden och löss, allvar och underhållning. Jag sträckläser.”
Amelia

”Den är underhållande och lättläst nog att fånga en ovan läsare, samtidigt som den ger inblick i historien och sår frön av feministisk medvetenhet.”
Sydsvenskan

”Jag älskar den här romanen. Den är charmig och pockar hela tiden på vidare läsning. Den beskriver en intressant kvinnohistoria.”
LitteraturMagazinet

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson Ladda ner pressbild
Anna Laestadius Larsson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren