Bara ett barn

Tillbaka

Bara ett barn

Författare: Malin Persson Giolito
Titel: Bara ett barn
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86675-20-2
Antal sidor: 384
Utgivningsdag: 2011-04-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem.

Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex
advokat.

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.

Bara ett barn är en spänningsroman om de vuxna som styr och de utsatta barn som de bestämmer över.

Sagt om boken:
”Bra skrivet och så otroligt ledsamt om hur livet kan ta olika vägar beroende på vilken familj man växer upp i. Tips: Ladda upp med näsdukar. En riktig sidvändare.”
Mirijam Geyerhofer, Kvällsposten

”Malin Persson är strålande när hon berättar om samhällets och individernas oförmåga, om oförlåtlig tanklöshet och slarv hos dem som är satta att skydda de svagaste.”
Dagens Nyheter

”En både viktigt, välkonstruerad och initierad roman som Malin Persson Giolito skrivit.”
Agneta W Rosendal, NA Bergslagsposten

”Det är känslosamt, jobbigt och upprörande. Det kunde ha varit en helt sann historia. Det kan finnas närmare än vad man tror.”
Ida Wenström, Motala & Vadstena Tidning

”Malin Persson Giolitos Bara ett barn har en lite annorlunda twist som man tvingas ta sig fram till – trots att man egentligen bara vill slänga boken och krama sitt eget barn. Roligast är när författaren på ett uppslag i mitten beskriver sin pappa Leif GW Persson i Efterlyst på ett träffsäkert sätt. betyg: t t t t”
Caroline Engvall, Tove Hem & Trädgård

”En otroligt sorglig berättelse.”
GT

Om författaren
Malin Persson Giolito

Läs mer om författaren

Böcker av författaren