Banditer

Tillbaka

Banditer

Författare: Maud Webster
Titel: Banditer
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-86067-60-1
Antal sidor: 208
Utgivningsdag: 2009-05-13

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

På de tre medelhavsöarna Sardinen, Sicilien och Korsika har blodiga konflikter utspelats i århundraden. Och det är inte bara maffian som härjar på öarna som många tror, utan även Banditer. Det här är historien om verklighetens banditer, män och kvinnor som tagit rättvisan i egna händer och som står för något som en maffiosi inte gör: drömmen om frihet. Banditerna på dessa öar lever utanför samhället och förkroppsligar en dröm som är odödlig. Detta har fått människor världen över att fascineras av myten av banditerna och deras öden.

Maud Webster tar oss med på en resa runt på Medelhavets öar och visar en sida som vi inte visste fanns. Banditer är en historia om heder, hämnd och desperados och hon berättar engagerat om dessa stolta kvinnor och män som härjade på öarna för inte så länge sedan.

”Spännande rövarhistoria med romantiska drag.”
Svenska Dagbladet

”Maud Webster kan sitt ämne, det råder ingen som helst tvekan om det, och hon lyckas dessutom förklara fenomenets rötter och uppkomst, samt även varför ’banditismen’ fanns kvar så länge på just dessa tre öar. Klart läsvärd bok för den som vill veta mer om italiensk kriminalitet.”
Dagbladet

”Websters främsta kvaliteter som folkbildare är att hon skriver lättillgängligt och med smittande entusiasm, utan att bli vare sig insmickrande mot läsaren eller fryntligt självförtjust.”
Göteborgs-Posten

Om författaren
Böcker av författaren