Bakom den nakna huden

Tillbaka

Bakom den nakna huden

Författare: Annelie Babitz
Titel: Bakom den nakna huden
ISBN: 978-91-87319-93-8
Antal sidor: 350
Utgivningsdag: 2014-01-20

Ladda ner omslag

Efter sin journalistexamen stod Annelie Babitz utan jobb och hamnade i en bransch som i mångas ögon är underlig och till och med smutsig. Hon började jobba som strippa. I denna självbiografiska roman berättar hon öppet och naket om sin tid inom striptease och om tjejerna hon mötte på klubben – Mo, Vinter, Kitten, Orchid och Peppermint.
Vi får följa med bakom kulisserna och träffa tjejerna i deras miljö – där rött porrljus sveper över scenen och musiken pumpar ut ur högtalarna.

Bakom den nakna huden är både ett humoristiskt och tragiskt porträtt av ett gäng kvinnor med vitt skilda bakgrunder som under en tid förenas i systerskap, kärlek och lojalitet. Den är också ett närgånget porträtt av männen som kom till klubben och som här blir mer avklädda än tjejerna. Detta är ett överraskande, sanningsenligt fotografi av en verklighet man som läsare nästan aldrig får inblick i.

Sagt om boken:
”Dialogen så kvick och snuskig att Sex and the city framstår som Jane Austen i jämförelse” Aftonbladet

”Som nyutexaminerad journalist med knackig frilanskarriär hamnar Babitz på strippklubben K, lika mycket driven av nyfikenhet som av ekonomisk nöd, verkar det som. Resultatet är fantastisk arbetsplatsskildring. En sorts strippens The Office eller SOS Gute.” Aftonbladet

”I början var jag ytterst skeptisk till hur Babitz skulle lyckas skriva 300 sidor fulla med strippande, men jag kan garantera att det inte finns en enda ointressant sida.” Litteraturmagazinet

”Boken måste ha varit en sann pungspark att få skriva, så jävla skönt!” Dagens Bok

Om författaren
Fotograf: Makan e-Rahmati Ladda ner pressbild
Annelie Babitz

Läs mer om författaren

Böcker av författaren