Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött

Tillbaka

Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött

Författare: Alex Schulman
Titel: Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött
Genre: Självbiografi
ISBN: 978-91-86675-68-4
Antal sidor: 208
Utgivningsdag: 2011-10-19

Ladda ner omslag

”Schulman vågar vara brutalt självutlämnande; han visar både sin desperation och blixtförälskelsen i Amanda. … en söt kärlekshistoria. Dessutom en rolig sådan: jag fnissar, till och med skrattar högt. Som sårbar är Schulman klart mycket charmigare.”
Kattis & Company

En sommardag i juli 2008 separerar Alex Schulman från kvinnan som han levt tillsammans med i sex år. Med en resväska i vardera hand lämnar han förvirrad deras gemensamma lägenhet och beger sig ut på Stockholms gator. Han inser att han står inför en ny tillvaro, framför en ny sorts resa – han ser inte alls fram emot den.

På dagen ett år efter separationen föds hans dotter ­Charlie på BB i Visby.

Det här är den brokiga, underbara historien om allt som hände däremellan.

Alex Schulman har återvänt till sina gamla blogginlägg och krönikor från den tiden och utifrån dem skrivit en bok om att förändras, om att bli omkullkastad, tilltufsad och tvingas resa sig upp igen. Men framför allt har han skrivit en bok om kärlek. När han första gången träffar Amanda Widell förändras allt. Tillvaron förvandlas till en kamp med bara ett enda avlägset mål: att få henne.

Alex Schulman är journalist och författare. Hans första roman ”Skynda att älska” blev en stor försäljningsframgång och hyllades av såväl kritiker som läsare.

Sagt om boken:
”Schulman skyr inte att göra sig löjlig, att bokstavera det pinsamma och veka. Samtidigt har han en sorts taktkänsla, en takt- och tonkänsla såväl socialt som skribentiskt. … det är kolossalt (ett ord som författaren obesvärat använder) trevligt att slå följe med denna chosefria och prydliga samtidskrönikör.”
Expressen

”Alex Schulman är en mycket duktig och ovanlig författare just för att han är så väldigt inkännande och självutlämnande. … Schulman är skarpsynt och observant … Många kan inte heller förstå att bloggaren och programledaren från Paradise Hotel kan författa utmärkt skönlitteratur som beror på djupet, men det är just detta som gör personen Alex Schulman intressant. … Schulman behärskar både högt och lågt, finkultur och fulkultur – och vid Gud låt det fortsätta! Att vara med henne… är oerhört stilsäker och välskriven samtidigt som den har ett passionerat driv.”
Västerbottens Folkblad

”Alex är en god berättare, med ett enkelt språk som går rakt in. Jag blir berörd utan att uppleva texten som sentimental. Det finns en genuin värme och humor.” Östgöta Corren

”Faktum är att Schulman behärskar det lagom utlämnande riktigt bra. Mest underhållande blir glimtarna från den stockholmska kändisvärldens snåriga djungel, … en del riktigt vassa observationer av den mediala ankdammen.” Svenska Dagbladet

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson
Alex Schulman

Läs mer om författaren

Böcker av författaren