Att inte vilja se

Tillbaka

Att inte vilja se

Författare: Jan Guillou
Titel: Att inte vilja se
Genre: Historisk roman
ISBN: 978-91-7579-107-4
Antal sidor: 410
Utgivningsdag: 2015-06-17

Ladda ner omslag

Utanför sveriges gränser dånar den världsbrand som med tiden ska komma att kallas andra världskriget. För Lauritz, den äldste av bröderna Lauritzen, blir det allt svårare att undvika att ta ställning.

Familjens största ekonomiska tillgångar finns i Tyskland, liksom barnens morföräldrar. Men Tyskland har också ockuperat brödernas hemland Norge. Lauritz äldste son Harald är officer i SS och stationerad i Oslo. Äldsta dottern Johanne arbetar inom den norska motståndsrörelsen, hans andra son är officer i den svenska flottan och yngsta dottern förefaller vara någon sorts spion.

Kriget är inte bara på väg att slita sönder Europa utan också hela familjen. Och varje gång det ser ut som en ljusning blir det bara värre. Inte ens i det idylliska Saltsjöbaden långt från slagfälten kan man längre skydda sig mot mörkret. Till slut handlar det bara om att överleva – fysiskt och moraliskt.

Sagt om boken
”Gripande, fängslande och storartad”
Gefle Dagblad

”Jan Guillou når en höjdpunkt som författare”
Vestmanlands Läns Tidning

”En levande skildring av 40-talets Sverige”
Dalarnas Tidningar

”Vi som följt Guillous romanbygge kan bara imponeras. Den här serien blir bara bättre och bättre. Guillou skriver med lätt och varlig, i sina stunder, ömsint hand.”
Västerviks-Tidningen